Kauppurin Tarina

 • Historiikki

  Oli synkkä ja myrskyinen yö (talvipas…).

  Yhtäkkiä tyhjästä ilmestyi IDEA (oli sitä oikeesti tuumittu aika pitkään…).

  Ideaa alettiin toteuttamaan (oluella oli osuutta asiaan) Monien vastoinkäymisten, purtujen kynsinauhojen, revittyjen hiuksien, nukkumattomien öiden ja tyhjien olutpullojen jälkeen aurinko päätti paistaa Kauppurienkadun pienen kulmatontin pimeään nurkkaukseen. (lupaan, eeppisyys loppuu tähän paikkaan…)

  16.4.2010 BAR&GRILL KAUPPURI 5 : AVAJAISPÄIVÄ

  Tosiasia, että hyllyissä ei ollut alkoholia eikä keittiössä suunnitellun listan valmistukseen tarvittavia ruokajuttuja valmiina, oli pientä verrattuna ravintolan keskellä tönöttävään sirkkeliin, lattiaa lakaisevaan timpuriin, teippejä vastamaalatusta seinästä irroittavaan maalariin ja lähestulkoon kolmatta vuorokautta putkeen valvoneeseen baarinpitäjään… =)

  Kun ensimmäinen asiakas halusi kaikista esteistä huolimatta (lisähuomio: asiakkaalla oli jalka paketissa ja hän kulki keppien tukemana) tulla tiedustelemaan ravintolan aukioloa, koki avaamisesta vastaava poppoo parhaakseen todeta: ”Ja v***t! Kyllä ne tavarat löytää paikkansa. Avataan, oli valmista eli ei.” Hanassa oli olutta ja sitähän se asiakas oli vailla.

  Ovi avattiin klo 19:10 (viralliset vuosijuhlat alkavat aina ko. kellonaikaan). Kissaa isommat roskat siivottiin pois silmistä. Globaalit mittasuhteet omaava suureellinen Facebook-kampanja käynnistettiin (Mursu kirjoitti baarin statukseen: Se on ny auki…).

  Puolessa tunnissa ruokabaari oli täpösen täynnä. Ensin alkoi satamaan vettä. Sitten meni sähköt (ekan kerran). Vuorostaan räntää. Ilmastointi laukesi! Lumisade. Sähköt menivät toisen kerran. =) Mutta ekasta päivästä selvittiin kunnialla ja loppu historiaa, jota teemme parasta aikaa…

  Teurastaja-burgerin synnyn, yli 13 000 Facebook-fania sekä useampaa sataatuhatta tehtyä burgeria myöhemmin, paikka kulkee nimellä: Burgeribaari Kauppuri 5 Olemme avoinna seitsemän (7) päivää viikossa ja n. 355 päivää vuodessa! (niinä päivinä kun ei olla auki, olemme jossain muualla…). Pikkuruinen nakkikoppimme palvelee aina auki ollessaan 15 tuntia per päivä.  Yritämme parhaamme mukaan pitää yllä noin 15 erilaisen burgerin ja 30 oluen valikoimaa. Uutta keksimme ja löydämme kaiken aikaa… Lue lisää Testikeittiö-blogistamme… :). Olemme ruokabaari. Pieni sellainen. Missään nimessä emme kuitenkaan pikaruokala.

  Jokaisena työpäivänä jaksamme hymyillä. Kuin myös sen jälkeen… Ja tulemme takaisin taas seuraavana päivänä… 🙂 Nähdään baarilla… 🙂

  Terveisin… Aki Mursu / Baarinpitäjä

 • BURGERS

  ”Ei sen tekeminen nyt niin hankalaa voi olla? Hampurilaisiahan nää vaan on!!!” – Tuntematon miesasiakas, Kesä 2010

  Niinhän sitä hölmömpi luulisi! Kun eihän tässä ole montaakaan juttua huolehdittavana, ennenkuin suolan&rasvan sulokas yhdistelmä kannetaan eteesi. ”VINK” 😉 Valotan teille nyt hieman, kuinka niitä burgereita oikein tehdään.

  Ensimmäinen, ja TÄRKEIN asia, on luonnollisesti PIHVI!! Heinon Tukun Kuopion lihajalostamolla jauhetaan yhteen eri osia naudasta ja tujaus silavaa, jotta saadaan sopivasti rasvaa ja reilusti makua. Me sitten suolataan liha. Muotoillaan. Paistetaan juuri oikealla tavalla, juuri oikeassa lämpötilassa. (Tätä joutuu ens alkuun harjoittelemaan ehkä vuoden päivät, samalla kun tuunaa pihvimassan koostumusta sopivaksi yms.) NUI!!! Nyt meillä on PIHVI…!!! 😀

  Sitten siihen tarvitaan jotain ympärille. SÄMPYLÄ! Perustimme aikoinaan leipomon, palvelemaan juuri tätä yhtä asiaa. Sämpylän valmistusta. Oma resepti. Lukemattomia testieriä. Kehittely jatkuu koko ajan… Leipomo siirtyi uusille omistajille vuonna 2013, mutta samainen resepti on edelleen käytössä ja leipuritytöt tekevät meille sämpylät nykyään.

  OKEI!!! Sämpylän välissä on nyt pihvi…! Sehän on jo burgeri? Vai? Riittääkö se? Niin arvelinkin! Vielä on jäljellä pari juttua… Sipulisuikale. Tomaatin viipalointi. Salaatti. BBQ-soosi. Majoneesin valmistus. Pekonin paisto. Ja monta, monta, monta muuta eri juttua, mistä rakas keittiöhenkilökuntani huolehtii, ennenkuin rakas salihenkilökuntani kantaa burgerin eteenne…